INSTAL·LACIÓ MANTENIMENT

GUIA d'USUARI

Apartats corresponents a Instal·lació Manteniment

Instal·lació

Instal·lar wit

Instal·lar wit en els terminals

Ús de wit en xarxa

Instal·lar una actualització

Problemes cd ripper

Emissores

Manteniment

Bases de dades

Còpies de seguretat

Codecs de so

Recuperar codecs originals windows xp

INSTALACION : instal·lar wit

Requeriments de maquinari:

CPU 2000 Mhz o superior

512 ram

Vga 1024x768

Targeta so compatible Sound Blaster

Vam recomanar que use la targeta de so integrada en la placa base per a pre-escoltar CUE i insereixi una targeta adicional per a la reproducció.

Requeriments de sistema operatiu:

Windows XP PRO o Windows 2003 Server

No utilitzi un sistema operatiu anterior a aquests.

Instal·lar wit en un PC o en un servidor

Recomanem l'ús d'un Pc dedicat, i de bon tros control dels programes que instal·li.

Wit usa els codecs acm d'àudio instal·lats en windows per a la descompresión i reproducció d'arxius d'àudio i video. Pel que si instal·la programes que modifiquin aquests codecs, que per exemple els substitueixin amb versions antigues o deficients que de vegades provenen d'alteració de open source, pot ocasionar que wit no funcioni bé. Per exemple que hagi pauses entre cançó i cançó, i alteracions en les reproduccions.

El millor és formatar el pc instal·lar windows i acontinuación wit.

Per a instal·lar wit devem entrar com ADMINISTRADOR , no com usuari si tenim comptes d'usuari en el windows, doncs wit necessita escriure en els registres.

Devem instal·lar una versió completa de Wit .

Seguim les indicacions de l'instal·lador i reiniciem l'ordinador.

Wit ja està llest per a funcionar, només deurem anar a witàarxius mitja->altes i donar d'alta arxius d'àudio o video.

Wit admet tots els arxius d'àudio i video compatibles amb windows mitja player 9 , admet també wma, wmv, vcd, divx, mpg i també podrà incorporar qualsevol format nou, amb només instal·lar el seu codec en windows.

Instal·lar wit en un Terminal

Per a instal·lar wit en un terminal devem entrar com ADMINISTRADOR , no com usuari si tenim comptes d'usuari en el windows, doncs wit necessita escriure en els registres.

Devem instal·lar una versió completa de Wit .

Seguim les indicacions de l'instal·lador i reiniciem l'ordinador.

A continuació anem a wit à configuració à general à xarxa

1- activem l'opció  PC TERMINAL

2-  en URL posem la direccion de la carpeta wit del server.

Exemple URL :    \\nameserver\c\wit

Una vegada configurat podrem fer qualsevol tasca des de qualsevol terminal. L'única restricció a tenir en compte és que un reproductor d'una ràdio només pot estar obert en un sol PC. És a dir si vostè emet diverses emissores pot obrir en cada PC el reproductor d'una emissora, però no pot tenir obert el reproductor d'una mateixa emissora alhora en dues Pc´s. Primer deu tancar-lo per a poder-lo obrir en altre terminal.

INSTALACION : ús de wit en xarxa

Per a utilitzar wit en xarxa una vegada instal·lat en el servidor i en els terminals només hauríem de tenir en compte un concepte.

LA RUTA DELS ARXIUS perquè siguin reconeguts en qualsevol terminal.

Podrem emmagatzemar els arxius d'àudio tant en el servidor com en els terminals, l'única cosa ha tenir en compte és la forma de la ruta de la ubicació de l'arxiu.

AL donar un alta d'arxiu en un PC , si usamos la següent ruta:

C:\cançons\madonna.mp3    Aquest arxiu només funcionaria en el Pc on ha estat donat d'alta.

En canvi si usamos la ruta des dels meus llocs de xarxa:

\\nompc\c\cançons\madonna.mp3   Aquest arxiu funcionarà perfectament en TOTA la xarxa.

Per punt al utilitzar Wit en xarxa , devem donar les altes des dels meus Llocs de Xarxa , també les rutes dels directoris d'emmagatzematge, còpies de seguretat, veus, presentacions, enregistraments, ripeador deuen especificar-se seguint aquest criteri.

Per a assegurar-se que en manera xarxa les altes es donin des dels meus llocs de xarxa, vagi: witàconfiguracionsàconfiguració generalàxarxa  i activi el control de seguretat.

Aquest control de seguretat no li permetrà donar altre tipus d'altes

INSTALACION : instal·lar una actualització

Des de witàajudaàcontingutsàversió   podrà saber si està disponible una nova versió de wit i les modificacions que s'han realitzat en ella.

Si anem a instal·lar una actualització de wit (Instal·lar una nova versió sobre la qual ja tenim) .Devem seguir les normes que acompanyen la instal·lació de la nova versió.

Però primer deurem fer una còpia de seguretat de la carpeta c:\wit del servidor.

Reiniciar l'ordinador i sense obrir wit , instal·lar el update en el servidor

Reiniciar de nou l'ordinador.

INSTALACION : problemes cd ripper

Si quan intenta rippear un cd té problemes, no rippea és a causa de la falta de controladors ASPI instal·lats en el seu PC o a problemes de maquinari

Instal·li una versió dels ASPI de Adaptec compatibles amb el seu maquinari.

Consulti al suport tècnic.

EMISSORES

Wit pot controlar fins a 50 emissores amb dades totalment independents per a cadascuna d'elles, arxius, facturació, programes.

Les úniques dades que se són comunes a totes les emissores són les NEWS i el INFO d'intèrprets o grups.

A l'obrir wit li permet seleccionar l'emissora en la qual desitja treballar.

En witàemissoresà manteniment  pot crear o eliminar emissores del sistema.

També pot indicar-li a WIT que a l'iniciar-se vagi a una emissora directament.

MANTENIMENT : bases de dades

Tots les dades de Wit són emmagatzemats en bases de dades. Aquestes bases de dades de vegades es poden danyar si el Pc es bloqueja o hi ha corts d'energia elèctrica.

Si ocorre algun error de bases, li sortirà algun missatge com : “ERROR OPEN TABLE “ ERROR MDX”, etc.

Llavors executi el programa c:\wit\hospital.exe des del servidor per a reparar les taules

(més informació en la guia de configuracions)

NO COPIÏ I PEGUI TAULES DE VERSIONS DISTINTES DE WIT, LI DARA ERRORS

MANTENIMENT : còpies de seguretat

Realitzi periòdicament còpies de seguretat , per a no tenir pèrdues de les seves dades.

Wit li permet fins i tot programar per dies les còpies de seguretat perquè es facin de forma automàtica.

(més informació en la guia de configuracions)

MANTENIMENT : codecs de so

Avesis a l'instal·lar alguns programes ens modifiquen els codecs d'àudio i video instal·lats en el xp.

De vegades solen ser pack que circulen destinats a veure les pel·lícules en divx i que duen gran quantitat de codecs , tots agrupats.

Si el codec és modificat per una versió més antiga o simplement s'ha fet alguna modificació en ell (versions opensource) pot donar problemes als reproductors de WIT, que usa els codecs de windows.

El problema que sorgeix afecta a les barreges:

-          Retard en les barreges de les cançons, queden espais en blanc, que poden arribar als 20 segons.

-          Retards en les càrregues de Fx, veus, presentacions

-          Fallada del replay

El problema ens sorgeix a l'hora de recuperar els codecs originals que venien amb el xp.

RESTAURAR ELS CODECS ORIGINALS de WINDOWS XP

1        . Primer aquests són els codecs originals de windows xp d'àudio i de video

2. La forma més fàcil per a recuperar els codec

1.Anar a   EL MEU PCà panell de controlà sistemaà Maquinarià administrador de maquinari ->dispositius de so i àudio

On trobarem l'accés als codecs d'àudio i video.

2        . anem primer als codecs d'àudio i llevem tots els quals apareixen en la llista

3        . anem a codecs de video i també els llevem tots.

4        . Instal·larem de nou el Windows xp , però SELECCIONANT REPARAR INSTALACION , perquè no perdem cap dada, ni programes ni configuracions.

És important dur un control dels programes que instal·lem en els ordinadors que treballen amb WIT. Per a provar programes nous és recomanable utilitzar altre ordinador per a evitar possibles incidents.